Language selection | Nyelvválsztás eSpirit – IT Solutions
Blog

Log4Net konfig parse

BLOG

Tömören:

  • Log4Net logolás
  • Létrehoztam saját log level-eket
  • Ezekre a level-ekre szeretnék szűrni az appenderekben, hogy bizonyos level-t csak bizonyos módon tegyen el (file, sql, stb)
  • Ezekhez ugyebár filter kell az appenderben
Namármost, MINDEN leírás szerint jó volt a kód ami az új log leveleket létrehozta, és teljesen jól be is jegyzett mindent. Mindaddig, amíg az új saját level-re (pl AUDIT) nem akartam szűrni.
Kis guglizás után megtaláltam, hogy kimaradt valami (ami sehol nincs egyértelműen leírva). A fenti útmutatón túl még a log4net konfigban is hozzá kell adni az új szinteket, itt a harmadik bejegyzésben a példa. Erről van szó:
Na, ekkor már tényleg azt hittem hogy nincs más hátra. De. Volt. Vagy 20 cikket elolvastam, és mindenkinek ez volt a megoldás, hogy ezt be kell tenni a log4net szekcióba és minden megoldódik. Beállítottan, hogy lássam a log4net debug üzeneteket, de csak annyit írt, hogy nem tudja létrehozni a filtert, mert nem ismeri azt a bizonyos log levelt.
Nem volt más hátra, mint kikapcsolódásként bereferálni a teljes log4net forrást, és kidebuggolni abban a problémát. Meglett az eredménye.
Nem tudom, de valahogy nekem nem jutott eszembe az, hogy számít a konfig xml-ben a node-ok sorrendje, és itt volt a kutya elásva. Tehát a log4net szekció alá, de azon belül LEGFELÜLRE kell tenni az új szinte(ke)t:

Szóval a tanulság az, hogy ha azt hiszed jó az xml konfig, akkor próbáld meg cserélgetni a beállítások sorrendjét 🙂

Címke: , ,
Szerző: Sámoly Gábor

Hozzászólások lezárva.